top of page
De beginjaren: Van Stomerij Uniek tot Uniek Textielservice

Stomerij Uniek, gevestigd in Raamsdonksveer, is een vooraanstaand familiebedrijf dat bekend staat als een toonaangevend textielreinigingsbedrijf. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1957, kunnen we met recht beweren vakmensen te zijn op het gebied van stomerij en wasserij. Onze ruime ervaring wordt bevestigd door een loyale en omvangrijke klantenkring die positieve ervaringen deelt over Stomerij Uniek.

Sinds 1957 fungeren wij als een centrale stomerij, waarbij alle handelingen in onze faciliteit worden uitgevoerd en het textiel landelijk wordt opgehaald via depots en bij bedrijven.

Als professionele textielverzorger beschikt Stomerij Uniek over gespecialiseerde kennis, waardoor wij optimale kwaliteit en een uitmuntende dienstverlening kunnen bieden. Wij gebruiken aangepaste apparatuur voor het zorgvuldig reinigen van diverse kwetsbare materialen, waarbij milieuvriendelijk reinigen een vanzelfsprekendheid is.

Bij ons bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en service tegen concurrerende prijzen. Al onze stomerijdiensten worden met persoonlijke aandacht uitgevoerd, volgens een vriendelijk en veilig proces voor zowel uw kleding als het milieu. Wij bieden onze diensten rechtstreeks en op vaste tijden aan bij diverse zakelijke partners, waaronder winkeliers, fabrieken, garages, hotels, horeca en instellingen.

Van Stomerij Uniek tot Uniek Textielservice

1957

In 1957 werd Stomerij Uniek opgericht door Jan van Roosmalen op de Schuttersgracht, waar hij een solide basis legde voor hoogwaardige textielreiniging.

Stomerij uniek ophaaldienst in de jaren 50

1986

In 1986 maakte de stomerij een strategische verhuizing van het centrum van Gorinchem op de Schuttersgracht naar de Schelluinsestraat op het industrieterrein, waardoor de dienstverlening kon worden geoptimaliseerd.

1993

In 1993 zette de familietraditie zich voort met de overname van Stomerij Uniek door zoon Leon van Roosmalen, die het vakmanschap en de toewijding voortzette.

2002

In 2002 werd een volgende stap gezet in de ontwikkeling van Stomerij Uniek, met de verhuizing naar Oeverkruid in Raamsdonksveer, waar de dienstverlening verder werd geperfectioneerd.

Stomerij uniek ophaal busje

2019

Het jaar 2019 bracht uitdagingen met zich mee toen een grote brand ons pand op Oeverkruid in april verwoestte. Desondanks herrezen we in september op onze huidige locatie, Sterrekroos 15a, met hernieuwde vastberadenheid voor kwaliteit en service.

Het wagenpark van stomerij uniek in de jaren 80

NU

Heden blijven we bij Uniek Textielservice investeren om onze dienstverlening te optimaliseren en u te ontzorgen. Uw kleding verdient de beste zorg, en wij zetten ons in om die belofte waar te maken. Vertrouw op ons voor een ongeëvenaarde textielservice.

Stomerij Uniek introduceert een nieuw, innovatief en milieuvriendelijk reinigingsmiddel in haar dienstverlening.

Als een van de pioniers in de Benelux maakt Stomerij Uniek gebruik van Sensene, het nieuwste milieuvriendelijke reinigingsmiddel voor professionele stomerijen. Sensene is ontwikkeld in samenwerking tussen Safechem/DOW en Bufa uit Duitsland, die professionele reinigingsmiddelen aanbiedt voor stomerijen en wasserijen in de Benelux.

 

Door voor Sensene te kiezen, toont Stomerij Uniek haar vooruitstrevendheid in de markt voor professionele textielreiniging. Naast de milieuvriendelijke eigenschappen biedt Sensene uitstekende resultaten op het gebied van vlekverwijdering en laat het een aangename frisse geur achter. Kleding die is gereinigd met Sensene voelt weer als nieuw aan, waardoor Stomerij Uniek een hoogwaardige en geavanceerde reinigingservaring biedt.

Milieu

Uniek textielservice beschikt over een ecolabel en is milieuvriendelijk
Uniek textielservice reinigd milieuvriendelijk met Sensene
bottom of page